Нинова парира Станишев и Йончева – вика ги всеки месец на отчет пред ИБ на БСП

0

Под това заглавие, в свой анализ Епицентър. БГ съобщава за  важното политическо  решение, взето на първото си заседание след конгреса Националният съвет на БСП, проведено днес в столицата.

Съгласно това решение, отсега нататък избраните от БСП евродепутати всеки първи вторник от месеца ще присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро, на което ще отчитат свършеното през изминалия месец и ще представят плана си за работа, който трябва да се одобри и съгласува с ИБ. 

От публикацията става ясно, че това се отнася за координация с ръководството на партията на всички текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации.

Това наред с избрания състав на ИБ на БСП е най-важното политическо решение, което прие на първото си заседание след конгреса Националният съвет на БСП.

 Според анализа на сайта, „решението на Националния съвет на БСП идва след проявеното своеволие от Станишев и Йончева във връзка с прокарването на Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“ в последната резолюция на ЕС, която критикува управлението на Борисов“.

 Това бе оценено от Националния съвет на БСП  като „вредно“ поведение на Станишев и Йончева както за партията, така и за държавата. 

В специална резолюция на НС на БСП се казва, че се „оценява като вредно споменаването на ОМО „Илинден“ и определя като неприемливи призивите за ратификация на Истанбулската конвенция„.

Провежданата от евродепутатите политика следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията, подчертава националното ръководство на столетницата.

Социалистите от ръководството на партията са убедени, че бившият премиер използва евродепутатите и чрез механизмите на евроинституциите, които познава добре, успя да прокара текстове в резолюцията на Европарламента, с които да удари партията си и нейния председател, става ясно от анализа, който се базира на мотивите за взетото политическо решение за  новия начин на работана БСП ръководството с  евродепутатите на партията.

Според Овчаров, Станишев води лична вендета срещу Нинова, която минава всички граници.

И Станишев, и Йончева прекрасно знаят, че БСП и българското общество категорично не приемат Истанбулската конвенция и признаването на македонско малцинство у нас, но нарочно набутаха тези текстове в резолюцията на ЕП и взривиха обществото в България, за да се стовари върху БСП негативната реакция.

Така поставиха социалистическата партия, която се бори със зъби и нокти за националния интерес, в неловка ситуация.

И второ, ден след това Националният съвет на БСП прие документ, в който категорично заяви, че темите с Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“ са противоконституционии, вредни и нямат място в резолюцията на ЕП за корупцията на управлението в България.

Очаквано тази тема е била сред най-горещо дискутираните теми на пленума, като всички изказали се членове на ръководство са се обявили против поведението на евродепутатите.  Упреци е отнесъл и водачът на евроделегацията на БСП в ЕП Петър Витанов.

Според автора на анализа, по този начин социалистическата партия  е дала организиран и категоричен отпор на опитите за сриването ѝ в услуга на лобистки и бизнес интереси в контекста на предстоящите парламентарни избори.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа