Нощните заведения ще отворят две седмици след ресторантите

0
Unsplash

Окончателното решение за отваряне на заведенията ще бъде взето в четвъртък, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Предложението на здравните власти е първо да отворят ресторантите, а нощните клубове и дискотеките – две седмици по-късно. Засега не е ясно от коя дата ще бъде възстановена работата им. В сряда Кунчев обясни, че ще се направи „нужния компромис“, защото някои заведения не работели вече 10 месеца. От затварянето има тежки социални последици, защото има семейства, в които и двамата съпрузи са заети в бранша, каза той.

Мол-овете също ще бъдат затворени, стана ясно от думите на Кунчев. Хора няма да се допускат само в детски кътове и други места с активни контакти.

Ресторантьорите заплашват с „италиански“ протест, ако не отворят на 1 февруари /ВИДЕО/

„За мол-овете нещата са по-ясни. Считаме, че ако отворим само търговската част, това не носи някакъв особен риск, защото дали ще влезеш в магазина в мол-а или в друг магазин, особена разлика няма“, коментира Кунчев.

Според него е реалистично масовата ваксинация у нас да започне през април. Условието е ваксината на АстраЗенека, от която България е поръчала над 4 млн. дози да получи одобрение за приложение.