Нов интерес към Летище Русе, 80 хил.лв ще струва ремонтът на базата /видео/

0

Българска компания е заявила интерес за възстановяване на граждански полети от Летище Русе до София. Това съобщи кметът на Русе Пенчо Милков, след проведена среща с представители на Българската авиационна асоциация.

Според проучване на Община Русе, за да влезе летището в експлоатация са нужни около 80 хил.лв, които ще са за ремонт на сградата. По думите на Милков пистата в момента е в добро състояние и позволява да кацат АТР 72 – самолети за пътнически превози.

Кой още има интерес към летището? 

Интерес към авиационната база в Щръклево са проявили и от Румънско-американски инвестиционен фонд, чиито представители са посетили летището.

В петък проведохме среща и в неделя с представители на голям инвестиционен фонд, който в рамките на 4 дни в Румъния е закупил обекти за 100 милиона евро. Проявяват много сериозен интерес също към летището и възстановяване на полетната дейност. То е прекрасно и не трябва да се подценяваме“, каза още Пенчо Милков.

Престои Община Русе да направи проучване на намеренията на инвеститори и авиационни фирми, които имат интерес към летището, след което Общинският съвет да гласува дали да отпусне сума за ремонт.

Относно компанията „Еонметал“, която бе заявила инвестиционни намерения към летищната база, стана ясно, че е получила сертификат клас „А“, но само за изграждане на складове, а целите на Общината са да се развива авиотранспорт.

И вторият срок изтече, кандидатът за Летище Русе все още без сертификат за инвеститор клас А

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили