И вторият срок изтече, кандидатът за Летище Русе все още без сертификат за инвеститор клас А

0
условията на Летище Русе

Кандидатът за Летище Русе “ЕОНМЕТАЛ-България“ все още не е получил сертификат за инвеститор клас А.

Това съобщи заместник-кметът по икономика и инвестиции Златомира Стефанова, след като преди седмица изтекоха и допълнителните 3 месеца, която дружеството получи от Общинския съвет за получаване на документа.

Малайзийска компания с инвестиционно предложение за Летище Русе, говори се за 2 млрд. лв.

„Тъй като дружеството не е представило сертификата, който е задължително изискване по предварителния договор, ангажиментите на Община Русе, свързани с продажба на терените и имотите без търг и конкурс, отпадат“, поясни г-жа Стефанова. По думите й, от Агенцията по инвестиции са заявили, че им трябва още време за обработка на цялата документация, преди да излязат с окончателно решение.

Кандидатът за Летище Русе все още без сертификат клас „А“, иска удължаване на срока

Ако инвеститорът получи все пак сертификат клас А, то тогава общината ще започне преговорите с него отначало, поясни г-жа Стефанова.

Общинският съвет „благослови“ сделката за Летище Русе

Намеренията на дружеството, заявени пред общинските съветници, бяха за изграждане на логистичен парк с летище, в който да има център за обучение на пилоти, нови халета и нова писта. Първоначалните изчисления бяха за инвестиция от около 60 млн.лв. Златомира Стефанова бе категорична, че изискването на Общината е сертификатът да бъде даден за изграждане на летище, а не само на логистичен парк.