Нов успех на „VICEM“, този път в Солун

0
135
Учебна компания „VICEM“

Учебната компания „VICEM“ от ПМГ „Баба Тонка“ в Русе, която беше отличена като „Най-добра учебна компания на България“, се представи блестящо и на демосъбитие по проект DIY-ACCEL в Солун.

На финалната проява на проекта “Пилотиране на ускоряването на предприемачеството в Дунав и Йонийското пространство”, която се проведе в Института за биоикономика и агротехнологии на ЦЕРЕИ, младежите от  МГ „Баба Тонка“ представиха иновативната си разработка за нов вид биопестицид, щадящ и привличащ пчелите и отблъскващ паразитите.

Общо на форума бяха представени 9 стартиращи фирми, подкрепени от ваучер схемата на този проект. Освен менторските услуги, схемата включва и безплатна подготовка на демовидео на бизнес идеята, изисквано от много акселераторски програми в процеса на кандидатстване, както и участие в демосъбитие пред представители на акселераторски програми с цел да засили младежкото предприемачество.

Изграден е и онлайн инструмент за самооценка, който е в подкрепа на развитието на бизнесидеята на млади предприемачи, както и е събрана информация за условията на различни акселераторски програми.

През лятото на тази година компанията „VICEM“, изградена от Виктория Пенчева, Виктор Дяков, Елена Михайлова и Михаела Дакова беше отличена като „Най-добра учебна компания на България“ на Десетото издание на младежкия предприемачески форум на Джуниър Ачийвмънт „Изгряващи звезди“

.