Спечелването на поне една олимпийска квота – цел № 1 пред щангистите на ТСК „Русе“

0
80
Олимпийска квота

Спечелването на поне една олимпийска квота за страната ни за Олимпиадата в Токио е целта, която си поставят щангистите на тежкоатлетическия спортен клуб „Русе“ за новата 2019 г.

Амбицията им бе заявена в присъствието на националния селекционер Иван Иванов по време на тържеството по случай приключването на спортно-състезателната година.

Президентът на клуба доц. д-р Кирил Панайотов „вдигна летвата“ още по-високо – медал от Олимпиадата в Токио. Той изрази своето удовлетворение от постигнатите през тази година резултати, но подчерта, че това е само пътят към голямата цел – медал в Токио, който да бъде завоюван от русенски щангист.

„Имаме седем представители в националните отбори, участие в европейските първенства за кадети и мъже. Взехме си поуки от представянето и вярвам, че успехите тепърва предстоят“, каза още д-р Панайотов.

През тази година русенската школа имаше двама щангисти, които се представиха изключително добре на международния подиум. Стилян Гроздев завоюва сребро в многобоя на европейското първенство в Букурещ, а Ангел Русев записа отлично постижение на световното първенство за мъже преди малко повече от месец, когато успя да подобри световните стандарти в неговата възрастова група.

Повече от 20 са медалистите от регионални, републикански и международни състезания на възпитаниците на ТСК „Русе“, подготвяни от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. По утвърдена вече традиция, момичетата и момчетата със завоювани призови места в тройката на надпреварите получиха парични поощрения от президента на клуба.