Нов запис: Да не мислиш, че Бойко не взе 30%? (аудио)

0
Снимка: Алтернативата

„Да не мислиш, че Бойко не взе 30%?“ Това казва в новопоявил се запис бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски. Записът бе публикуван от разследващия сайт Bird.

Темата на разговора е кредитът от 75 млн. лв., отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) на колекторската фирма С.Г. Груп през миналата година. Разразилият се обществен скандал стана повод Борисов да освободи цялото ръководство на държавната банка, начело с дългогодишния й директор Стоян Мавродиев.

Напълно ново е обаче твърдението, че Борисов е взел пари от кредита от 75 милиона даден на “СГ Груп”. “Тя взе 30%, да не мислиш, че Бойко не взе 30%?”.

Записът с Ламбовски е правен в заведение. Вероятно датира от лятото на миналата година. В него бившият политик обсъжда скарването си с Мавродиев.

 

“Ако помниш сутрешната пресконференция на бате ти Бойко, а защо не ме питате за ББР, дето даде на СГ ГРУП нали там колекторска такова… ето сега, така, цялото ръководство, защо? Тя взе 30%, да не мислиш, че Бойко не взе 30%? Обаче видя, че към него нещата има и (…) могат да бъдат еди-какво си… Но поне не го заключиха, за сега”, казва Ламбовски.

ББР дала милиони на Пеевски, Вълка и ПИБ

Това не е първият запис с негово участие. В началото на април се появи друго аудио от запис между някогашния депутат и Мавродиев. В него се обсъжда продажба на две къщи в Гърция. В него двамата си говорят за „Шиши“, който не давал на правителството да подава оставка. В сегашния запис Ламбовски обяснява, че Мавродиев му казал, че купува втората къща „за г-н премиера Бойко Борисов, който иска да си премести от Барселона в Гърция любовницата“.

Потърсен за коментар от Bird Ламбовски заявява, че няма такъв запис, а който твърди, че има, трябва да го докаже.

В аудиото се споменават и други познати имена, като това на Пепи еврото, квалифициран от говорещите като един от най-големите „уреждачи“, но от думите им става ясно, че бил загубил благоволението на Делянчо и скоро щели да го закопчаят – това твърдение все още не се е превърнало в реалност.

ДПС се кълне, че Пеевски няма кредити от държавата

През последните дни скандалите около ББР не спират. След встъпването си в длъжност служебният икономически министър Кирил Петков обяви, че банката е раздала 1 млрд. лв. кредити на осем фирми, четири от които са индиректно свързани с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. От партията отричат с аргумента, че той не е бил мажоритарен собственик в нито едно от посочените дружества.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили