Владимир Ангелов изненадва с ново амплоа

0

Поредна изненада подготви на почитателите на изобразителното изкуство известният русенски художник Владимир Ангелов.

В експозицията, която русенци и гостите на града могат да видят до 3 юни в изложбената зала на ул. „Борисова“ 6, маестрото представя 70 картини. Освен че не са показвани до сега, в тях майсторът на четката се представя в ново амплоа. „Изневерява“ на любимите си риби и представя на публиката неповторимата атмосфера на България, Швейцария, Латвия и други европейски страни. Картините са рисувани от 2018 година насам, като почти всички са в приятна топла тоналност.

„Няма нищо по-истинско от радостта в очите и усмивките на лицата на хората, когато влязат да разгледат. Българската природа я ценя безкрайно! България е красива! Не я познаваме, самият аз тепърва опознах някои кътчета.“, признава творецът.

Специално място в изложбата е отредено на гоблен, извезан от съпругата му Марияна, по картината на Густав Климт „Целувката“. Бродирането на гоблена е отнело близо три месеца денонощен труд.

Владимир Ангелов е добре познат не само като творец, но и като преподавател, „отворил очите“ за красивото в живота на няколко поколения русенци. Участвал е в множество самостоятелни и съвместни изложби в страната и чужбина, а също е получил и много отличия.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили