Нова организация на движението в района на бъдещата Спортна зала

0

Това каза заместник-кметът по комунални дейности Свилен Иванов. Той уточни, че движението ще бъде облекчено и след отваряне на подлеза под Кръговото движение.

Изграждането на подлеза се очаква да започне през следващата година, след като преминат всички поръчки по избор на фирма-изпълнител. По думите на Свилен Иванов, пешеходният подлез ще бъде с шест изхода, което ще улесни преминаването на хората, които сега рискуват при пресичането на натоварения пътен участък.

В момента в участъка от кооперативния пазар до Халите има 8 пешеходни пътеки по бул. „Цар Освободител”. Няколко от тях бяха затворени за да се осигури максимална безопасност на пресичането на хората, въпреки че те искат да имат възможност да преминават през натоварената улица от където пожелаят. Не било обаче нормално да има пешеходна пътека, която е на 10 метра от светофар, каквато и ситуацията на кръстовището на Симовата мелница, е мнението на Свилен Иванов.

В общината почти всеки ден получавали искания за отваряни или за затваряне на определени пешеходни пътеки, но решенията се взимат от общинската комисия за безопасност на движението, уточни зам.-кметът.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук