«Огненият Дунав» започва в Тутракан

0

От тази вечер до събота са предвидени най-различни инициативи, като кулминацията се очаква да бъде поставена със светлинно, огнено и звуково шоу в късните часове на съботния ден.

Фестивалът ще започне в 21 часа с галаконцерт «От Офербах до Калман», който ще се състои на Амфимтеатралната сцена в Крайдунавския парк. В четвъртък, 25 юли, е планиран концерт на възпитаниците на Общинския център за извънучилищни дейности. Валя Балканска и самодейни състави от Тутракан, България и Румъния готвят фолклорния празник „Огнени песни и танци край Дунава“ в петък. Той ще започне в 19.30 часа.

Инициативите в съботния ден ще започнат още от сутринта в Историческия музей и Етнографския музей – Дунавски риболов. Гостите ще могат да разгледат изложбата «Гигантски риби» и да видят демонстрация на живо за плетене на мрежи. В следобедните часове около 17 часа за най-малките са предвидени рисуване върху различни дървета, фейсат и седянка в музея.

«Огненият Дунав» ще започне в 18 часа край Кейовата стена със символично преплуване на реката, състезанието за гребане с рибарски лодки и улов на риба. Атракция традиционно се очаква да предизвика надпреварата по преминаване по греда над водата. Докато текат надпреварите ще се проведат конкурси за най-вкусно приготвена рибена чорба и най-добро рибно барбекю, както и за рисунка на тема «Дунав».

Финалът на празника ще бъде с концерт на групите Сигнал, Тома, New Page и Непукист и светлинното шоу край Реката.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук