Нова секира: 30 до 50 на сто поскъпват парното и топлата вода

1

С 30 до 50 на сто ще поскъпнат парното и топлата вода от 1 юли. Това прогнозират от Асоциацията на топлофикационните дружества.

Основната причина е натрупаното увеличение на природния газ от последните месеци както и това, че топлата вода и парното не са увеличавани от близо година.

Пред ресорната комисия в парламента прогнозата беше потвърдена и от енергийния министър Александър Николов, който потвърди прогнозите за увеличение на цените на топлинната енергия..

“Когато природния газ е повишен няколко пъти, колкото и тежко да звучи, повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано. Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите със сигурност,  това ще бъде коментирано и на ниво МС и вицепремиер и премиер”, коментира енергийният министър.

„Изключително много зависи от запълването на дългосрочните договори, България все още е в активен договор с „Газпром експорт“, нагнетяването на съответните количества зависят от доставките по дългосрочния договор, много трудно може да се изпълнява функцията и на обществен доставчик и на нагнетяване“, каза още Николов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. На когото не му харесва, чемодан, вокзал, Москва, там е раят на земята!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук