Питат русенци къде да са контейнерите за строителни отпадъци

0

Къде да бъдат разположени контейнерите за строителни отпадъци? Този въпрос задава общинската администрация Русе към жителите на Русе.

От там уточняват, че на територията на общината ще бъдат разположени 15 контейнера за строителни отпадъци (лифтдъмпери). 10 от новите контейнери ще са с вместимост 4 м³, а останалите 5 с 5,5 м³, и ще бъдат разположени във всеки от петте района “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и Централен на общината.

Гражданите чрез анкета ще изберат измежду няколко възможни локации за позиционирането им, като тя ще бъде достъпна до 23 май. Анкетата можете да попълните ТУК

От общинската администрация информират още, че ще организират пролетна и есенна кампания за безплатно извозване на строителни отпадъци, генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете, а датите ще бъдат предварително обявени на русенци.

Освен контейнери за строителни отпадъци, в изпълнение на проекта ще бъдат изградени и 5 мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци в Русе, а по-малки съдове за разделно събиране вече са разположени в административните сгради на територията на общината.

Дейностите са в изпълнение на проекта “Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени (ООСКП)“, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИК) 2014-2021 г., с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук