Нова вълна от студ и сняг в Румъния, Букурещ с нова снежна покривка (видео)

0

Нова вълна от студ и сняг настъпва в Румъния, съобщават местни медии- Жълт код за силен вятър и сняг е в сила за планинските райони на седем окръга в Румъния. Мярката важи за Караш-Северин, Хунедоара, Горж, Вълча, Арджеш, Прахова и Дъмбовица. Очаква се на 1800 метра надморска височина поривите на вятъра да надвишат 90 км/ч.
Междувременно Букурещ осъмна с нова снежна покривка. През последните часове в столицата вали без прекъсване. Лошото време предизвика и инциденти. Двама души са пострадали, след като микробус поднесъл на изхода на столицата. Превозното средство се е забило в ръба на моста в района на летище Баняса. Хората вътре са били изкарани от пожарникари и откарани в болница.
Силен сняг вали от ранните часове на деня в Брашов и Ковасна. Служители на Регионална дирекция „Пътищата и мостове“ в Брашов разчистват снега. През нощта около 150 машини са обработили пътищата в централната част на страната с над 700 тона материали, за да са проходими при зимни условия.
Властите съветват шофьорите да карат с повишено внимание и да не тръгват на път, ако не са подготвени за усложнената обстановка.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук