Нова Зеландия беше буквално „изтрита“ от картата на света

0
197
Нова Зеландия беше буквално „изтрита“ от картата на света

Нова Зеландия беше рязко и буквално „изтрита“ от картата на света. А голямата шведска верига за мебели IKEA беше принудена да се извини на страната, съобщават CNBC и BBC.

През миналата седмица потребители на онлайн платформата Reddit коментираха, че островната държава липсва от картите, продавани в един от търговските обекти на веригата във Вашингтон.

В отговор министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардерн се появи във видео заедно с комедианта Рис Дарби, певецът Ед Шийрън и режисьора Питър Джаксън, с които подкрепиха кампанията за привличане на туристи в страната под надслов #getNZonthemap (от англ. “сложете Нова Зеландия на картата”).

Говорителят на веригата изказа съжаление за направената грешка и се извини: „IKEA е отговорна за това всички нейни продукти да бъдат коректни. Виждаме, че този процес се е провалил при нашата карта BJÖRKSTA. Съжаляваме за направената грешка и се извиняваме. Ще предприемем необходимите мерки, а продуктът вече е изтеглен от нашите магазини“, посочва говорителят на веригата пред BBC.

Това не е първият случай, в който Нова Зеландия липсва от световната карта, но от правителството ѝ показаха чувство за хумор. В официалния им сайт се появи карта на света, на която пише „Страницата не е открита. Съжаляваме, но нещо липсва“. И наистина, в нея отново липсва островната държава.