Григор Димитров дари средства за деца тенисисти в Африка

0
36
Григор Димитров дари средства за деца тенисисти в Африка

Григор Димитров се включи в кампанията за африканските деца, трениращи тенис на Бриан Дабул с мотото: „Когато тенисът ти е дал много, трябва да му отвърнеш със същото“.

Благотворителната инициатива има за цел да събере средства за закупуване на спортна екипировка за малките им последователи в Африка, които живеят и тренират при много трудни условия. Те ходят пеша по 2 часа на ден, за да стигнат до импровизираните неугледни съоръжения, напомнящи кортове, и да тренират. Много от децата нямат маратонки, дрехи и ракети, заради което Дабул организира акция по събирането на средства, с които да помогне.

Григор Димитров дари средства за деца тенисисти в Африка

Треньорът и бивш тенисист от топ 100 Бриан Дабул разказа за историята на деца от сиропиталища в ДР Конго, Руанда, Уганда и други части на Африка, с които самият той работи като доброволец и организира акция по събирането на средства, с които да помогне на малките ентусиасти. Димитров се впечатли от историята на децата и е направил дарение като част от кампанията.

В отговор на дарението, децата от Конго благодариха на българската звезда със специално написан плакат: “Благодарим ти, Григор Димитров. Много сме благодарни и щастливи от твоята помощ. Децата от ДР Конго”.