Нови играчи на политическата сцена в Русе

0

Нови играчи се появяват на политическата сцена в Русе, стана ясно след първия ден за регистрация в Районните избирателни комисии на партиите и коалициите, които ще вземат участие на предстоящите на 11 юли предсрочни парламентарни избори.

През първия ден са се регистрирали 4 политически партии, две от които не са участвали в изборите на 4 април. Това са ПП „Свобода“ и ПП „Бригада“. На редовните избори ПП „Свобода“ не взе участие, тъй като регистрацията й бе заличена заради недостиг на подписи. Водач на листата в Русе е добре познатия на русенци Венцислав Ангелов-Чикагото, който през април беше в листата на „Българско национално обединение“, което предостави регистрацията си на Васил Божков.

„Бригада“ пък не бе допусната до участие, тъй като ЦИК отказа регистрацията й. За предстоящите предсрочни избори водач на листата в Русе на партията на бизнесмена Арбен Хавальов от гоцеделчевското с. Абланица“ е Анатолий Иванов Атанасов.

„Републиканци за България“ на отцепилия се от ГЕРБ Цветан Цветанов, която за редовните избори беше с пълна листа от 16 имена, този път регистрира само 7 кандидат-депутати. Водач на листата е Петър Георгиев Дяков, който не присъстваше в листата на изборите през април.

ПП “Пряка демокрация“ е регистрирала само един кандидат, за разлика от изборите на 4 април, когато бяха трима. Това е Димитър Николаев Димитров, който не е бил в предишната листа.