Борисов се прекръсти: Не съм взел стотинка от Божков, кюлчета съм виждал само в банката

0

„С Пеевски имам само политически отношения. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод санкциите, наложени от финансовото министерство на САЩ на Делян Пеевски и Васил Божков.

Бившият премиер обясни, че не е виждал ексдепутата от ДПС от 7-8 месеца. Преди това имал срещи с него заради отпускани пари за смесените райони. За да подсили думите си Борисов на два пъти се прекръсти, понеже бил много набожен.

ДПС подкрепя Пеевски, иска от САЩ доказателства за корупция

По повод снимките, на които се вижда, че спи до чекмедже с кюлчета злато, бившият премиер заяви, че е виждал кюлчета само веднъж в трезора на БНБ, където отишъл да види златния резерв.

ГЕРБ подкрепя действията на САЩ и се надява, че българските правораздавателни органи да продължат да работят в същата посока, каза още Борисов. Засега прокуратурата не е реагирала на твърденията, че Пеевски е замесен в корупция. Божков обаче благодари на САЩ и обяви, че преди месеци е изпратил сигнал, че е давал подкупи на Борисов и бившия финансов министър Горанов.

Божков благодари на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала му

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не познава третия санкциониран от списъка Илко Желязков, който е зам.-шеф на Бюрото за контрол на СРС. Той бе избран на поста и с гласовете на ГЕРБ.

Бившият премиер опита да обясни, че от месеци работи заедно със САЩ по тези теми и е знаел предварително какво ще се случил. В сряда, когато бяха обявени санкциите, Борисов имаше среща с американската посланичка Херо Мустафа. Той се похвали, че бил приет изключително радушно.

Борисов обясни, че партията му има вина само за бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, който също е в списъка на санкционираните. Манолев е разследван от прокуратурата, след като се разбра, че е построил с европейски пари къща за гости, която ползва като лична резиденция. Преди това Борисов дори го предложи за министър на транспорта.

Плеймейтка заплаши със съд всеки, който я свърже името й с Борисов

Прокуратурата не знае коя е „Мата Хари“ – мистериозната жена, снимала спалнята на премиера, разбра се още от думите на Борисов. Той обясни, че не е казал името й на разследващите, тъй като имал съмнения. Възмути се обаче как плейметката Маги Бадер била набедена, че е Мата Хари. Борисов заяви, че никога през живота си не я е виждал.