Божков благодари на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала му

0

Бизнесменът Васил Божков, който бе санкциониран от финансовото министерство на САЩ заради участие в корупционни схеми у нас, благодари, че американските власти са обърнали внимание на сигнала му. В официалното съобщение на Службата за контрол на чуждестранните активи, публикувано в сряда, се посочва, че Божков е планирал да осигури сума за политик. Самият бизнесмен твърди, че нееднократно е давал подкупи на бившия финансов министър Владислав Горанов и на експремиера Бойко Борисов.

САЩ уличиха в корупция Пеевски и Божков

„Той (сигналът на Божков – бел. ред.) бе първото официално свидетелство за рекет и изнудване в особено големи размери от страна на управляващите в лицето на Бойко Борисов и Владислав Горанов.  От всички засегнати от #хунтата , аз съм първият, подал официален сигнал до българските, както и до всички международни правораздавателни институции.“, написа Божков.

ДПС подкрепя Пеевски, иска от САЩ доказателства за корупция

Заедно с него за участие в корупционни схеми бе санкциониран и бившият депутат Делян Пеевски. От ДПС обявиха, че го подкрепят и очакват от САЩ доказателства за корупция.

Най-добрата агенция за подбор на персонал