Нови мерки срещу вируса ще бъдат обявени утре

0
Стойчо Кацаров, Снимка: БГНЕС

Правителството се готви да въведе нови мерки срещу разпространението на вируса. Това стана ясно от думите на здравния министър Стойчо Кацаров. Те най-вероятно ще бъдат обявени в петък и ще влязат в сила няколко дни по-късно. Засега не е ясно какви ще са. От известно време Кацаров говори за въвеждането на т.нар. „зелен сертификат“. Към момента конкретни стъпки в това отношение няма.

Според Кацаров засега здравната система се справя с наплива от ковид болни, въпреки че през последните седмици те се увеличават. Той обаче призна, че ситуацията е напрегната.

Високата смъртност от коронавирус у нас се дължи на няколко фактора, каза още здравният министър. Той припомни, че и преди пандемията страната ни е била сред тези с най-висока смъртност. Сега се добавя и отказът от ваксиниране. Освен това здравната система се управлява лошо, каза още Кацаров.

„Смъртността от Covid-19 следва броя на заразени лица с около 2-3 седмици. Този вирус ще отмине, но ние ще сме изправени пред предизвикателство, с което не можем да се разминем – лошото състояние на нашата здравна система“ , заяви той.

Въпреки ниските нива на имунизация здравното министерство засега не планира нови мерки в тази насока. Според Кацаров не бива да се прекалява, защото ако кампанията стане прекалено агресивна, ще отблъсне хората.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили