Нови площадки за децата в Русе

0

Девет от площадките са за най-малките малчугани до 3 г., а останалите са за по-големите деца – до 12 г. Ще бъде изградена и една чисто нова площадка в кв. „Дружба – 2“ в Русе.

В момента тече ремонт на местата за игра в кв. „Дружба 1“ до блок 7, в кв. „Дружба 2“ до блок 22, в кв. „Дружба 3“ до блок 1 и отново в кв. „Дружба“ 3 до блок МНО 4, както и на бул. „Гоце Делчев“. Ремонтните дейности включват още демонтаж на негодни стари съоръжения и разполагане на нови, осигуряване на вход, изход и указателна табела за всяка площадка, оборудване с необходимия брой и вид пейки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки и осветление.

От общинската администрация уточняват, че през последните пет години са обновени близо 100 детски площадки, направени са и три нови. През 2016-а година се изготвят проекти за реконструкция на още 20 детски площадки и 1 нова. Така в рамките на тази година се очаква Русе да се сдобие с общо 42 отговарящи на всички стандарти и изисквания детски площадки в централната градска част и във всички квартали на града.