Ново депо за ремонт на локомотиви бе открито в Русе

0
83
Ново депо

То е част от разширението на единствения в България специализиран завод за производство на локомотиви, чийто собственик е русенската компания “Експрес Сервиз”. В депото, което се намира край бившето ДЗС, в близост до железопътната спирка Образцов чифрик“, ще работят 60 души и ще може да се прави едновременен ремонт на осем локомотива.

depo_bulmarket_otkrivane78Лентата на новото предприятие прерязаха Анастас Колев – управител на „Експрес Сервиз“, депутатът Пламен Нунев, председателят на Съвета на директорите на “Холдинг БДЖ” ЕАД Велик Занчев и кметът Пламен Стоилов.

Първият етап от инвестицията, който вече е изпълнен, е на стойност около 5,6 млн. лева. В депото ще работят 60 души и ще може да се прави едновременен ремонт на осем локомотива.

depo_bulmarket_otkrivane51Предстои изпълнението и на втория етап, по време на който ще бъде изградено депо за ремонт на електрически и дизелови мотрисни влакове. Инвестицията ще бъде на стойност 7 млн. лева. В депото ще работят 40 души, като се предвижда едновременен ремонт на 10 локомотива.