Няма кандидати за шеф на Окръжния съд в Русе

0
ЧСИ

Нито един кандидат не е подал документи за конкурса за ръководител на Русенския окръжен съд.

Това стана ясно след изтичане на крайния срок за подаване на документи. Магистратското състезание бе обявено 23 март, срокът за подаване на изтече на 5 май.

По процедура се очаква кадровия орган да насрочи нов конкурс до избиране на титуляр за поста.

Единственият кандидат, който бе изслушан от Висшия съдебен съвет на 23 февруари, по време на първия конкурс,  беше Йордан Дамаскинов. Той обаче не успя да получи мнозинство от гласовете на кадровиците. Четирима гласуваха „за“ Дамаскинов, шecтимa бяxa “пpoтив”, като за избор законът процедурата изисква 8 гласа.

За поста имаше и втори кандидат –  Pocицa Paдocлaвoвa, която cъщo е мaгиcтpaт в cъдa. Ден преди изслушването обаче тя се отĸaза oт yчacтиe в пpoцeдypaта. Мотивът беше здpaвocлoвни и лични пpичини.

Към момента Окръжният съд в Русе има изпълняващ функциите административен ръководител –  съдия Анета Георгиева и тя остава такъв до назначаването на следващ конкурс за длъжността. Съдия Георгиева обаче има около година до пенсиониране. Ако и след нея няма кандидати, ВСС ще назначи изпълняващ функцията. админстративен ръководител, но за този пост също трябва да има желаещи от окръжните съдии в Русе.

За поста може да се кандидатира всеки юрист, който отговаря на изискванията за поста, без да е задължително да е съдия от кариерата.

Предстои конкурс и за председател на Районния съд в Русе. Състезанието е между трима кандидати и е насрочено за 22 юни.  За поста ще мерят сили Пламен Ченджиев – настоящ административен ръководител на съда, Елена Балджиева  и Мирослав Йорданов.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили