“Световен ден на предизвикателството” в Русе

0

“Световен ден на предизвикателството” ще се проведе в събота, 17 май, в Русе. Градът се включва в инициативата за първи път. Началото е от 11 ч. в Парка на младежта

Организатори са Община Русе и Ученическа спортна школа в града. Русенци ще могат да се включат в инициативата, да получат напътствия и да бъдат предизвикани от представителите на различни спортни клубове. Всеки желаещ може да практикува даден вид спорт или двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от физическите си възможности. Идеята на организаторите е русенци да прекарат прекрасен и незабравим ден, приемайки спорта като предизвикателство, в което важно е участието, а не победата.

Всички участници, които са се справили с 15-минутното изискване, ще могат да се включат в томбола за спечелването на над 70 награди. Най-атрактивните от тях са въздушен хокей, скейтборд, триколка, спортни раници, фитнес карти и други спортни принадлежности.

Денят на предизвикателството е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”.

Инициативата се организира от Българската федерация “Спорт за всички”.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили