Обедини ли “Промяната” 121 депутати? Отговор – в 17 ч. днес! 

0

Успя ли “Продължаваме промяната” да обедини 121 депутати около идеите си и механизмите за тяхното осъществяване? 

Отговор на този въпрос ще получим днес в 17 часа, когато президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 номинирания за министър-председател Асен Василев, посочен от най-голямата парламентарна група в 47 Народно събрание. 

Ако има нещо сигурно, то е че Кирил Петков ще бъде част от този кабинет, ако се стигне до съставянето му. Други имена на министри още не се обсъждат, а опозицията очаква избори.  

По думите на номинирания за премиер Асен Василев. подкрепа от 121 депутати все още няма. “ 

Ако не сме събрали 121 гласа, няма да внесем предложението за проектокабинета“, заяви Василев. По думите му продължават разговорите между парламентарната група и депутати. 

Ако кабинет бъде съставен, БСП ще участват със същите четирима министри от сегашното правителство. Това са лидерът на партиятя Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Иван Иванов и Христо Проданов. В управленската програма също така е включено предложението на БСП за опит за нормализиране на дипломатическите отношения между България и Русия. 

Ако първият мандат не бъде изпълнен и третият им бъде връчен от президента, от левицата ще положат всички усилия за водене на преговори за съставяне на редовен кабинет. 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук