Как да изберете правилните стелажни системи за вашето складово помещение?

0

Обикновено всеки един производствен бизнес има нужда от добре обособено складово помещение. Именно в него ще успявате да съхраните всяка стока, да се следи срокът на годност, както и контролът на движение. В днешната статия ще ви помогнем да изберете правилните стелажни системи, с които ще уплътните пространството в склада ви.

Плътност на съхранение

Един от най-важните фактори за избиране и проектиране на индустриални стелажни конструкции е да се обърне внимание на самото пространство. Добре е да може да обособите целия обем на склада, за да имате достатъчно място за пътеки между стелажите. Освен това, по този начин ще успеете да съберете възможно най-много от стоката ви, избирайки задвижващи стелажи, изтласкващи или пък палетни.

Профил на стоката

Ето този фактор би бил определящ за абсолютно всяко едно решение, което вземете за мястото за съхранение на стоки. Анализирайте добре списъка с продукти, който предлагате и определете плътността, теглото, размерите, срока на годност и т.н. Всяка една информация за тях и тяхното правилно съхранение ще ви бъде от голяма полза при създаването на система.

Добре е да знаете, че задвиждащите се стелажни системи са добър избор за насипни предмети, но пък не са подходящи за стоки с висока селективност. Палетните стелажи са идеални за стоки в малки количества, а Drive-in стелажите са за хладилни стоки и замразяващи. Трябва да има специално обособено складово помещение, за да се запази и контролира температурата.

Достъп с мотокар

Различните видове стоки може да изискват мотокар за достъп до нея. Затова е добре да направите консултация с доверени доставчици и те да ви помогнат с избора на подемна техника, мотокар, както и правилните за това стелажи.

Бюджет

Разбира се, всеки един бизнес разполага с бюджет, който може да си позволи за различни промени по складовото помещение. Винаги може да бъде изкушаващо да се спрете на евтини продукти, но е добре да направите необходимата консултация, за да си спестите средства по-късно. Бюджетните варианти са некачествени и няма да успеете да ги употребявате дълго време. Това ще ви накара да купите нови и да загубите средства. Проучете добре за доставчици и не се колебайте да се обадите за съвет и консултация.

Адаптивност

Ако бизнесът ви се разраства, то е добре да помислите за стелажни системи, които се адаптират към пространството. Това ще ви помогне да адаптирате старата стелажна система към нови продукти и дори нова конфигурация в склада ви.  По този начин ще успеете да спестите от бюджета ви и ще сте подготвени за разширяване на складовото пространство или по-голям асортимент от стоки за съхранение. Адаптивността ще ви помогне да вземете бързо, ефективни решения, с които да обособите правилно мястото в склада ви.

Всеки един производствен бизнес има нужда от добре подбрано складово помещение, което да бъде обвързано с точните стелажни системи. Обърнете внимание на бюджета, адаптивността, достъпа до стоките и тяхната характеристика, както плътността на съхранение. Правилно подреденото складово място ще ви помогне да предпазите стоките, да контролирате движението им и да имате достатъчно място между стелажната система.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук