Облаци и положителни температури през новата седмица

0

Облачно, но с положителни температури и без валежи ще бъде времето през следващата седмица, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Следващата седмица времето ще бъде сухо и спокойно. Още в началото от запад отново ще започне затопляне. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места по поречието на Дунав, в котловините и низините, в нощните часове и преди обяд, ще бъде с мъгла или ниска облачност, които през следващите дни ще се задържат все по-дълго и температурите в тези райони ще остават по-ниски. В планините и планинските райони ще се запазва предимно слънчево. В Предбалкана във вторник и сряда, а към четвъртък-петък в планинските райони на Западна България дневните температури ще достигат 10°-12°, в останалата част от страната ще бъдат предимно между 2° и 7°. Сутрешните температури ще са най-често между минус 4° и 1°. През втората половина от седмицата, главно в източните райони, ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър, на места по Черноморието е възможно да преръмява.

Днес ще бъде почти тихо и сутринта по поречието на Дунав и на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб запад-югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 4° и 9°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал