Облекчават социално слабите за саниране на жилища

0

Това каза кметът на Русе Пламен Стоилов. Една от тези възможности, по думите му, е да се намали размерът на таксите за издаване на разрешение за строеж или други варианти за облекчаване на административната тежест.

Стоилов каза още, че на заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините ще внесе предложение с искане за законодателна промяна, за да може кметовете на общини да имат механизъм, с който да задължават собствениците на стари сгради и на такива, обявени за паметници на културата, да ги поддържат. Той даде пример с други държави, където ако собствениците не докажат, че имат грижата на добър стопанин, след ремонта, извършен от общината, собствеността да преминава към нея до възстановяване на разходите.

Ако ние трябва да поемем ремонта на тези сгради, а след това да тръгнем по съдебен ред да си възстановяваме средствата, минават 6-7 години. Проблемът е основно със сгради, които са паметници на културата. Те трябва да бъдат запазени, а няма механизъм за поддръжка, мотивира се Стоилов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук