Шефът на ГДБОП е отстранен и следствен за тежко престъпление

1
Станимир Флоров
Директора на ГДБОП Станимир Флоров

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров за престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай).
Градският прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП, обявиха от прокуратурата.

Това става, след като преди два дни на редакционните мейли на няколко медии, както и в прокуратурата, пристигнаха огромен брой строго секретни материалисвързани със Станимир Флоров. От прокуратурата уточняват, че в хода на извършената проверка, започнала веднага на 17 април, от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров.

От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела (общо четири). От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай).

Образуваното досъдебно производство срещу Флоров ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, като ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).
Припомняме, той е сочен за особено близък до бившия министър Цветанов, като след падането на кабинета Борисов имаше редица призиви към новия служебен министър да освободи Флоров от поста му.

Припомняме, през септември 2009 година, няколко месеца след идването си на власт, кабинетът на ГЕРБ и вътрешният министър Цветанов възстановиха ГДБОП, които до тогава бяха структурирани в Дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност“, която от своя страна е към Главна дирекция „Криминална полиция“.
За шеф на антимафиотите беше назначен кумецът на Цветанов, Станимир Флоров. Източник news.bg.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук