Община Русе с награда за активна политика по пътна безопасност

0

Община Русе получи наградата на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за активна общинска политика по пътна безопасност в категорията за големи общини.

Наградата е по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни и беше връчена от Малина Крумова, председател на ДАБДП.

Националният ден на безопасността на движението по пътищата бе отбелязан от Община Русе с редица инициативи. Създадени и разпространени в градския транспорт бяха информационни материали със съвети за безопасност на различните участници в движението. Брошурите включват полезна информация от ДАБДП и нормативната уредба, както и QR код, препращащ към уебсайта на ДАБДП в раздел „За деца“ с образователни информационни материали и подготвена от тях безплатна книжка за оцветяване „В безопасност на пътя“.

В края на месец юни бяха посетени Центърът за работа с деца на улицата към Община Русе, Центърът за работа с деца на улицата и Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания към Българския Червен кръст – Русе. И в трите заведения бе изнесена презентация за важните правила и задължения по отношение на пътната безопасност за пешеходци, велосипедисти, управляващи индивидуални превозни средства, както и за бъдещите водачи.

Служители от общинската дирекция „Транспорт“ присъстваха на събития в две детски градини – ДГ „Синчец“ и ДГ „Роза“, с. Ново село. Децата представиха своите познания за безопасното придвижване, пътните знаци и основните правила за движение. Те изпълниха тематични песни, проведена бе викторина, както и състезание с превозни средства. Участие в празника в ДГ „Синчец“ взе и представител от Областната дирекция на МВР – Русе, който представи по достъпен за децата начин различни ситуации от движението по пътищата и провери техните знания за правилата и елементите от пътното платно. Гостите на събитието получиха картички с послания, свързани с безопасността на движението.

За да наградят старателното участие на децата, както и да поощрят отличните им познания, бяха предоставени предметни награди на детските заведения и книжки за оцветяване „В безопасност на пътя“, разработени от ДАБДП.

Община Русе продължава да работи активно за подобряване на пътната инфраструктура и безопасността на всички участници в движението, като полага усилия за реализиране на редица инициативи и проекти, насочени към превенция и обучение

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук