Общината закупи 22% от гаражите, подновяват изграждането на Залата

3
5119

Договорът за покупко-продажба беше подписан днес от кмета Пламен Стоилов и от представителя на частния инвеститор „Проект Русе“ Георги Пейчев. Според клаузите в него, с отпуснатите от държавата 2 млн.лв Общината закупува част от подземното съоръжение на залата. Останалите средства до 9 млн.лв, за закупуването на гаражите, се очаква да бъдат отпуснати от държавната хазна през 2014г.

Според клауза в контракта, получените от частния инвеститор средства могат да се инвестират само за довършването на Спортната зала. При подписването на договора днес, г-н Пейчев заяви пред представители на медиите, че се очаква спортното съоръжение да бъде окончателно завършено през февруари 2015г. На първо време, след размразяването на строежа, ще бъде изградена покривната конструкция, след което залата ще бъде покрита с облицовъчни панели. По думите на г-н Пейчев, за окончателното й завършване и оборудване ще са необходими около 15,5 млн.лв.

Спортната зала ще разполага с 5 600 седящи места. Капацитетът й ще е за 8 хил. души. В нея ще могат да се провеждат както спортни събития, така и концерти.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Преди много години Общината продаде или подари земя в центъра на Русе на фамилия Бобокови срещу обещание за строеж на Спортна зала. Сега купува части от подземието, за да може с тези пари другарите да си изпълнят обещаното и да станат горди собственици на целия комплекс – зала, хотел МОЛ и прочие. Същото е и с бившата Музикална гимназия. То само терена там струва повече от 400 000 лв.

  2. Де Илия на кирия! Общината хариза терен в сърцето на града и сега купува чужди задължения!Моля покажете и припомнете на русенци къде в схемата бяха брятя Бобокови?

  3. Вече и да видя, няма да повярвам. А как да очаквам нещо като Общината хариза 2 млн. на тези съмнителни хора? Вижте само какви компрометирани индивиди представляват общинския интерес: ченгето Пламен Стоилов и пияндето Свилен Иванов, последният от които като цяло е с твърде скромен умствен потенциал.