Общините искат да плащат ток като битови потребители

0
Снимка: Unsplash

Кметствата да плащат ток като битови потребители заради увеличените цени на електроенергията. С такова предложение излязоха от Националното сдружение на общините. То идва след като е редица населени места бе въведен режим на уличното осветление заради непосилните сметки. Други общини намаляват линиите на градския транспорт, а някои повишават цената на билетите.

В Козлодуй произвеждат ток, но ходят по тъмни улици

Сдружението е предложило на финансовото министерство общините да се върнат на регулирания пазар на ток и вече да не са не енергийната борса, съобщи председателят му и кмет на Търново Даниел Панов. Той обясни, че предстоят срещи и с електроразпределителните дружества.

„Няма някаква яснота точно по този въпрос как ще бъдат компенсирани специално общините, болници, детски ясли, детски градини, социални услуги и още други компоненти, които предлагаме като услуги“, коментира той пред БНР.

Билетът за градския транспорт в Плевен поскъпва

Той допълни, че при работата на уличното осветление в Търново вече е въведена промяна. Тя засяга 1800 лампи. Други 1600 пък ще подменени с енергоспестяващи. Изключено е осветлението на 20 исторически и културни обекта в града.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили