Цацаров подал оставка преди да му вземат достъпа до тайни

0

Бившият главен прокурор Сотир Цацаров обяви, че е подал оставка като шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ преди ДАНС да отнеме достъпа му до секретна информация. Въпреки че публично каза, че ще се оттегли от поста в деня, в който излезе и информацията от контраразузнаването, той обясни, че е уведомил и президента Румен Радев, и политическите партии десетина дни по-рано.

След това при него дошли двама агенти на ДАНС, с които провел беседа. От нея му станало ясно, че допускът му се отнема заради скандала „ЦУМ-гейт“ – срещата му с бизнесмена Сашо Дончев, който твърди, че е бил заплашван от Цацаров.

Бившият главен прокурор подозира, че сигналът до ДАНС срещу него е бил подаден от вътрешния министър Бойко Рашков. Ако се окаже, че това не е вярно, Цацаров обеща да се извини. Иначе имал намерения да съди Рашков.

Цацаров е депозирал оставката си

Шефът на КПКОНПИ обясни, че му е дошло в повече да бъде обвиняван за всички проблеми в държавата. Той обясни, че очаквал „червените линии“ на премиера Кирил Петков да са енергийната или ковид кризата, а се оказало, че това е неговата оставка и тази на главния прокурор Иван Гешев.

„Ако аз съм една от причината за корупцията и всичко останало, ок, аз подавам оставка. Давам възможност на тези, които ме обсипват с критики, да продължат. Ако някой си мисли, че съм се вкопчил в КПКОНПИ, се е излъгал“, заяви Цацаров

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили