Общински съветници и ученици се събират „На върха на ножа“

0
Общински съветници и ученици
Снимка: Архив

Общински съветници и ученици ще си партнират в петото издание на кулинарното състезание „На върха на ножа“, която ще се проведе в събота, 23 ноември, в Русе.

Това съобщиха организаторите на състезанието за непрофесионалисти от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, хотел „Дунав Плаза“ и Клуб на професионалните готвачи. В организацията се включват още Община Русе и Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.

Съгласно регламента отборите ще бъдат съставени от един общински съветник и един ученик от гимназията. От страна на старейшините кулинарните си умения ще демонстрират Деница Иванова, Елеонора Николова, Росица Георгиева, Деана Тонева, Иван Иванов и Веселин Велчев. Техни партньори ще бъдат ученици от единайсетите класове на гимназията.

Екипите ще трябва да приготвят по две блюда – по едно за журито и за дегустация. Състезанието ще се проведе в събота, 23 ноември, началото е в

„На върха на ножа“ ще събере за поредна година желаещи да покажат творчество и умения на 23 ноември в ресторанта на хотел „Дунав Плаза“. Началото е от 10.00 часа. Самото състезание ще бъде проследено от камери, които ще бъдат в кухнята на ресторанта, а зрители и гости ще могат да следят действията на готвачите на екрана в залата. Награждаването на победителите ще бъде в 14.00 часа.