Общинският съвет с обръщение към правителството за ремонта на пътя Русе – Кубрат

0
504

Обръщение към правителството с настояване за ускоряване ремонта на пътя Русе – Кубрат ще гласуват на утрешната си сесия общинските съветници.

В обръщението се подчертава, че повече от 5 години жителите на Община Русе очакват извършването на основен ремонт на пътя Русе-Кубрат и че за извършването му е поеман ангажимент от множество министри и директори на АПИ.

Ремонтът на пътя Русе-Кубрат: поредно отлагане и неясни поръчки

От страна на жителите на населените места, които се обслужват от пътя са извършвани множество действия с настояване за извършване на по-горе цитирания ремонт – подписки, протести със затваряне на пътя, срещи с народни представители, пише в обръщението.

АПИ официално потвърди, че ремонт на Русе-Кубрат това лято няма да има

В него се настоява за поемане на ангажимент от страна на Министерски съвет, относно крайна дата на извършване на ремонта на пътя Русе-Кубрат, както и за проектиране и изграждане на обходен път на село Червена вода.

„Вярваме, че с помощта на Правителството е възможно ускоряване извършването на ремонта и същият да бъде реализиран още през лятото на 2020 г.“, пишат русенските старейшини.

Това е второто обръщение на русенските старейшини относно ремонта на пътя. Първото беше в далечната 2014 г.

Иронични надписи „украсиха” дупките по пътя Русе – Кубрат

Прогнозният срок за сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ и стартиране на строителните дейности е през месец септември 2020 г. отговориха преди броени дни от Агенция „Пътна инфраструктура“ на официално запитване на ТВН за сроковете на ремонта.