Цветан Цветанов напуска ГЕРБ

0

Цветан Цветанов, бившият втори в ГЕРБ, напуска партията. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук.

Според текста на многостранното му изявление, напуска партията заради някои неблагоприятни тенденции в управлението на страната и на ГЕРБ, заради които дори неговия висок праг на търпимост бил надскочен.

„Напускам ГЕРБ, защото съм от хората, които имат енергия и хъс да изграждат. Не искам да виждам как граденото и с моите усилия отива по дяволите и как в партията постепенно намират място страх, подмазвачество, интригантство и посредственост“, пише Цветан Цветанов.

Той пише още, че като редови член се е опитал да бъде продуктивен коректив на случващото в партията, но опитите му да сподели мнения и позиции останали медийни изяви. Според него партията все по-малко се вслушва в членовете се и това се е видяло на местните избор м.г., когато на места ръководството на партията е играло срещу волята на местните структури и от това не е последвало нищо добро.

Оттук нататък предателство от моя страна би било само едно – ако остана член на ГЕРБ. Предателство спрямо моя труд, спрямо политическите ми принципи и спрямо онези, които са ми се доверявали“, завършва пространното изявление на Цветан Цветанов.