Въвеждат временна организация на трафика през ГКПП „Дунав мост“

0
627
Километрична опашка

Въвежда се временна организация на трафика през ГКПП „Дунав мост“ за справяне с километричните задръствания.

Това бе решено на среща между областния управител Галин Григоров и институциите от региона, имащи отношение към проблема. Целта бе справяне с километричните задръствания през последните няколко дни на гранично контролно-пропускателния пункт „Дунав мост“ при Русе. Потокът от тежкотоварни автомобили в посока ГКПП „Дунав мост“ ще бъде спиран на определени места в областите Велико Търново, Стара Загора и Плевен, както и на територията на област Русе в района на Бяла.

Областният управител е настоял капацитетът на изградения буферен паркинг на бул. „България“ да бъде използван максимално ефективно и при възможност всеки камион, изчакващ реда си да влезе в Румъния да бъде пренасочван именно там. Обмисля се и възможност за изграждане на допълнителен паркинг в посока Дунав мост, който да поеме част от колоните с тирове.

По данни на Регионална дирекция „Гранична полиция“ за последното денонощие през ГКПП „Дунав мост“ само на изход от България са преминали над 1200 тежкотоварни превозни средства, а на влизане и излизане от страната техният брой надхвърля 2400.