Обстановката в Русенско: 7 населени места без ток, няма бедстващи хора

0
5014
Заради снега

Седем населени места в Русенско имат проблем с електрозахранването, съобщават от областната управа.

В община Иваново без ток са селата Мечка, Щръклево и Нисово, а частично без електроподаване е Тръстеник. В община Сливо поле частично без електрозахранване е самият общински център, а изцяло без ток са селата Борисово и Голямо Враново. Прекъсвания в подаването на високо напрежение е имало и в квартал „Долапите“, като там се съобщава и за спукан водопровод.

Няма бедстващи хора, както и закъсали автомобили с пациенти на хемодиализа.

В Община Русе пътищата се почистват и осоляват заради снощния снеговалеж. Снежната покривка е два сантиметра, но има снегонавявания в определени участъци.

Градският транспорт в Русе се движи безпроблемно. Наличните машини на снегопочистващата фирма са работили и през нощта. Пътната настилка се обработва основно с инертни материали.

От общинската пътна мрежа са затворени сигнализираните пътища Мартен – Николово и Николово – Червена вода.

Пътят Кубрат – Русе беше затворен, но е почистен и към настоящия момент е отворен. Затварянето на пътя създаде затруднение в придвижването на междуселищните автобуси, тъй като транспортната схема, обслужваща населени места от общината, е развита по него.

В отсечката за Образцов чифлик са констатирани големи снегонавявания, имало е затрупан автомобил с хора. Изпратена е техника и ситуацията е овладяна.

В кв. Долапите има авария на ВиК, която е оставила част от квартала без водоподаване. Дружеството е сигнализирано за отстраняване на повредата.

Извадени са тежки камиони, които са закъсали по пътя Русе – Варна.

По разклона от Хотанца за Ново село е имало навявания и закъсали автомобили – изпратена е техника за изваждане на хората и автомобилите от преспите

От институциите призовават гражданите, на които се налага движение с автомобили, да се съобразяват с пътната обстановка. Тя е променлива предвид климатичните условия, особено на усойни, открити места и мостови съоръжения.