Обвинен в наркоразпространение се споразумя с прокуратурата за условна присъда

0

Обвинен в производство и съхранение с цел разпространение на наркотични вещества – марихуана мъж сключи споразумение с прокуратурата, съобщиха от служебната палата в Русе.

В резултат на споразумението 28-годишният Д. Д. получава присъда лишаване от свобода за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лв. Обвиняемият следва да заплати и направените разноски по досъдебното производство за експертизи в размер на 2707,77 лева. В полза на държавата са отнети иззетите от Д. Д. наркотични вещества, 3 мобилни телефона, 5 електронни везни, дозатор, потопяема помпа, сферичен съд от хром-никел.

Обвинението срещу младия мъж е че държал без надлежно разрешително, с цел разпространение близо 3,5 кг. марихуана на обща стойност, близо половин килограм амфетамин и 3,56 грама метаамфетамин. Общата стойност на наркотичните вещества е за около 35 000 лв.

Освен това в нарушение на установените в Закона норми Д. Д. засял и отглеждал в с. Копривец 19 броя растения марихуана, от които, след изсушаване, получил малко над 6 кг. листна маса.

Пред Окръжен съд – Русе обвиняемият е декларирал, че разбира обвиненията, предявени срещу него, запознат е със споразумението, подписал го е доброволно и е наясно, че същото има последици на влязла в сила присъда.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук