Обвиняемите за жестокото убийство в с. Антон остават в ареста

0
Unsplash

Двамата братя земеделци, обвиняеми за жестокото убийство на пастир в софийското село Антон, остават за постоянно в ареста, постанови съдът. Решението не е окончателно.

Красимир и Дончо Петрови бяха арестувани след като в неделя бе намерен мъртъв 28-годишният пастор Иван Доганов, който работил за тях. Според разследващите младият мъж е бил пребит жестоко. В съдебната зала стана ясно, че са пръсти на двете му ръце били счупени, а ноктите – изтръгнати.

Според прокуратурата агресията на двамата земеделци била предизвикана от подозрение, че Доганов е участвал в кражба на техни коне и крави. Разследващите са открили множество доказателства – дрехи с кръв по тях, хартии, ръкавици и др.

МВР намери втория пастир от с. Антон

Адвокатите на арестуваните настояха те да бъдат освободени поради липса на доказателства. Те подчертаха, че не са готови дори ДНК-експертизите и не се знае чия е откритата кръв. Съдът отхвърли искането. Решението обаче може да се обжалва пред апелативен съд.

Освен убития Доганов в с. Антон бе пребит и втори пастир. Той се укриваше от страх няколко дни, но бе намерен от МВР в четвъртък. В момента той се разпитва от полицията.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили