Обявиха 210 работни места на трудова борса в Русе

0
530

210 работни места бяха обявени на трудова борса, която се проведе днес в Русе. Тя бе организирана от Агенцията по заетостта и дирекция „Бюро по труда” в града, за втори път тази година по проект „Готови за работа” на ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Във форума, който се проведе в голямата конферентна зала на хотел „Дунав Плаза”, участваха 14 представители на бизнеса от различни браншове – предимно от региона, на Русенския университет „Ангел Кънчев” – Кариерен център и Военното окръжие – Русе. Всички представиха дейността на фирмите/ведомствата си, заявиха свободни работни места, свои бъдещи потребности от работна ръка.

Работодателите обявиха общо 210 свободни работни места, предимно от сферата на търговията, мебелната промишленост, хотелиерството и ресторантьорството, чорапното и конфекционното производство, автомобилната индустрия, машиностроенето, IT сектора. Презентирани бяха и обявените места за набиране на резервисти в БА, както и възможностите за обучение и квалификация, за кариерно развитие, за реализация чрез мрежата за европейска заетост EURES.

Акцентът на трудовата борса в Русе бе върху младежите до 29-годишна възраст – както безработни, регистрирани в ДБТ, така и неактивни лица, които да бъдат насърчени да се реализират на пазара на труда. Тя бе посетена от 193 търсещи работи лица, като бе отворена и за всички желаещи да присъстват и да се възползват от възможностите за контакти с местни работодатели. Част от работодателите направиха подбор за някои от незаетите длъжности във фирмите си.