Обявяват грипна епидемия в Русе!

Автор:
29 ян. , 2018   Video

От утре, 30 януари, се обявява грипна епидемия в Русе. Това е решил щабът за борба с грипа и острите респираторни заболявания на днешното си заседание след анализ на данните за заболеваемостта в региона и отсъствията от учебни занятия. Анализът за миналата седмица показва, че болните от грип и остри респираторни заболявания са достигнали 246 на 10 000 души. Най-много са заболелите във възрастовата група между 5 и 14 години.

Обявява се и грипна ваканция за учебните заведения до петък, 2 февруари. В понеделник,  5 февруари, щабът отново ще се събере, за да прецени промяната в обстановката.

Детските заведения ще продължат работа, като ще бъдат засилени превантивните мерки. Откритите болни деца ще се връщат по домовете, а заболелите лица от персонала няма да бъдат допускани на работа в детските заведения.

Въвежда се противоепидемичен режим на работа в  лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, в училищата и детските заведения.

В лечебните заведения за извънболнична помощ временно се прекратявят детските и женски консултации, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации.

На територията на лечебните заведения за болнична помощ се прекратяват свижданията и плановите операции.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.