Официално: Ахмедов става футболист на ЦСКА

0
Ахмедов става футболист на ЦСКА

Острието на „Дунав“ Ахмед Ахмедов става футболист на ЦСКА. Това бе съобщено официално непосредствено след завършването на двубоя между двата клуба.

Ахмедов е първото ново попълнение на „червените“ през зимата. 24-годишният нападател е подписал свой договор и от първия ден на зимната подготовка през януари ще се присъедини към новите си съотборници.

Към Ахмедов имаше засилен интерес и от други водещи родни отбори, но в крайна сметка решаващо се оказа личното му желание да заиграе на „Армията”. През есенния полусезон Ахмедов вкара 6 гола в 18 мача, а миналата кампания отбеляза 8 попадения за русенци в Първа лига.

„Изключително съм щастлив от трансфера ми в ЦСКА. Благодарен съм на шефовете на двата клуба, че се разбраха помежду си. Няма да е коректно да казвам кой друг е имал интерес, кой ми е изпращал оферти. При мен нещата станаха лесно и бързо, защото когато те иска най-великият български клуб, няма начин да откажеш. Не искам да говоря отсега за цели и очаквания. Ясно е, щом отивам в този отбор за какво ще мечтая и за какво ще се боря“, заяви Ахмедов.