Тервел Пулев победи Уебстър, взе интерконтиненталната титла

0
488
Тервел Пулев записа най-престижната победа в професионалната си кариера

Тервел Пулев записа най-престижната победа в професионалната си кариера. В зала „Колодрума“ в Пловдив българинът победи Дишон Уебстър и спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория.

Пулев доминираше през целия мач, не позволи в нито един момент да бъде поставен под напрежение и съдиите единодушно му присъдиха победата по точки. Българинът вече има 15 победи в 15 мача при професионалистите, като 12 от тях са с нокаут.

Българинът стартира по-силно в началото. Във втория рунд Уебстър отправи няколко силни крошета, но Пулев стоеше добре в защита и контраатакуваше умело.

В третия рунд Тервел се опита да натисне Уебстър. Българинът поемаше инициатива, но в същото време действаше разумно. Пулев разбалансира Уебстър с няколко крошета и взе рунда в своя полза.

 

Американецът гледаше да влиза в клинчове, за да спира устрема на Пулев. Българинът показваше отлична защита и рядко допускаше удари. Той използва момента и нанесе силен ъперкът.

В петия рунд Уебстър извади късмет, че беше близо до въжетата след атака на Пулев. Американецът изпитваше трудности да се движи по ринга и изпадаше в глуха защита.

Пулев дейтваше агресивно и само въжетата спасиха Уебстър в шестия рунд. Състоянието на американеца беше тежко и гардът му падна в следващата част. Уебстър беше разклатен, но пое въздух.

В края на деветия рунд Пулев отново вдигна нивото и нанесе удари в главата на Уебстър. Българинът действаше уверено, като в 11-я рунд съперникът му падна на земята. Пулев доигра двубоя спокойно, и заслужено триумфира след последния гонг.