Огнеборец от Две могили ще представя Русе в конкурса „Пожарникар на годината“

0

Младши експерт Явор Стоянов Атанасов, командир на екип в РСПБЗН – Две могили, е победител в областния етап на ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината“ за 2022 година.

Това определи специална комисия на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе.

Комисията е работила в периода от 12 до 20.01.2023 г., като е разгледала номинираните предложения и е класирала участниците. Победителят е обявен и награден на церемония, провела се в Две могили, в присъствието на кмета и заместник-кмета на община общината Божидар Борисов и Георги Великов, ръководството на регионалната дирекция „ПБЗН“ – Русе и служителите на районната служба.

Явор Атанасов участва в конкурса в категорията „Служители“, в раздел „Пожарогасителна дейност“. Той е назначен като пожарникар през 1995 г. Има 27 г. стаж в пожарната, като от 2015 е командир на екип в РСПБЗН-Две могили. Участвал е в модул за „Международни мисии“ GFFF. През изминалата 2022 г.  е участвал в ликвидирането на 31 произшествия (почти 25 % от общия брой произшествия в службата), като е проявил висок професионализъм. Конкретен съществен принос служителят има при инцидент, възникнал през август миналата година. На 03.08.2022 г. е проявил геройство и изключителна съобразителност, като е организирал и участвал в гасенето на пожар в локомотив, запалил се на жп гара Две могили, където благодарение на намесата на огнеборците е спасен подвижен жп състав.

Класираният победител от областния кръг на конкурса ще участва в следващия етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината“ (НКПГ) за 2022 година.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук