Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинение за убийството на ул. „Даскал Аверкий“

0
760
Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинение

Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинение за убийство срещу 34-годишния В. Р. А., съобщиха от ведомството. Той е обвинен в убийството на две години по-възрастния от него В. Б. В.  Обвинението срещу извършителя на деянието В. Р. А. е за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК – умишлено убийство по особено мъчителен начин. За извършеното престъпление в закона е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

С постановление на Окръжна прокуратура–Русе, от 09.10.2019 г., В. Р. А. е задържан под стража за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

По делото са извършени всички необходими първоначални следствени действия – огледи, разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжен съд – Русе, приобщени са веществени доказателства и са назначени експертизи. Сформиран е екип от разследващи полицаи от ОД на МВР – Русе, които да проведат разследването по делото.

Както ТВН вече писа, убийството беше извършено около 23 часа на 8 октомври на ул. „Даскал Аверкий“ в Русе, недалеч от дома на техен приятел, на когото били на гости. Двамата излезли извън къщата, малко по-късно между тях избухнал скандал, при който В. Р. А. нанесъл 7 удара с нож на В. Б. В., които довели до смъртта му.