Октомври идва намръщен, отива си усмихнат

0

Още от неделя вечерта и понеделник сутрин в страната ще нахлуе по-студен фронт от север и севроизток. Той ще промени температурите и те ще паднат с около 5 градуса. Така сутрините в началото на идната седмица ще имат средни температурни стойности между 0 и 5 градуса, но през деня ще стигат до 15-20.

Ще бъде ветровито, ще има и валежи. Впоследствие, към средата на десетдневието ще се изясни, ще се понижат и минималните температури и тогава се очакват и първите по-масови есенни слани. През втората половина от десетдневието времето ще бъде променливо, без съществени валежи, ще има и слънчеви часове.

През второто десетдневие ще се редуват спокойни и сравнително топли дни и дни, в които ще преминават атмосферни смущения, при което ще има условия за валежи. Най-голяма е вероятността за това около 11-ти, около 14-ти и около 18-ти. Те ще са последвани от краткотрайно застудяване, при което на места ще има слани. Като цяло за периода средноденонощните температурите ще останат близки и малко по-високи от обичайните.

През третото десетдневие се очакват повече топли и слънчеви дни от нормалното, но с условия за характерните мъгли и ниска слоеста облачност в сутрешните часове, а тенденция към по-променливо време има през втората част на периода.

Тази година през октомври се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за равнините е между 11˚и 15˚, във високите полета — между 8˚ и 11˚, в планинските райони — от 4˚ до 8˚. Най-високите температури ще бъдат между 21° и 26°, а най-ниските – между минус 3° и 2°.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук