Операта в Русе с 4 награди „Кристална лира“!

0

4 награди „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално и танцово изкуство в годишната класация на Съюза на българските музикални и танцови дейци спечели Държавната опера в Русе.

Наградите са за:

Постановъчния екип – диригент Димитър Косев, режисьор Пламен Бейков, художник Еслица Попова на операта „Рицарски поход“ от Карл Волрат, чиято премиера беше на 12 юни 2022 г. на сцената на Доходно здание

Баритонът Добромир Момеков – за изпълнението на ролята на Бащата в същата постановка

Оркестъра  на операта за концерта „Ново поколение“ на творби от съвременните български композитори Румен Бояджиев-син, Ангел Заберски-син, Минко Ламбов, Георги Стрезов, Георги Андреев, Добромир Кисьов и Васил Бележков с диригент Димитър Косев, който се състоя на 24 юни тази година в зала „България“, а  по-късно на 27 юни в Русе, зала „Филхармония“.

Специалната награда на Съюза на македонските музикални дейци получи ХОРът НА ДЪРЖАВНА ОПЕРА – РУСЕ с диригент Стелияна Димитрова-Хернани, за участието в премиерните спектакли на операта „Мефистофел“ от Ариго Бойто на 22 октомври 2022 г. и операта „Ернани“ от Джузепе Верди на 16 март същата година на сцената на Доходното здание, а също и за изпълнението на Requiem от Джузепе Верди на 16 април 2022 г. на сцената на зала „Филхармония“ – Русе.

В гласуването са участвали над 3000 души, уточняват организаторите от Classic FM.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук