Оправиха осветлението в района на Електротехникума след сигнал на ученик

0
307
осветлението в района на

Община Русе реагира незабавно на сигнал на ученик в резултат на което е оправено осветлението в района на училището по електротехника, съобщиха от общинската администрация.

Ученик подал сигнал до ръководство на ПГИУ „Елиас Канети“, учебните занятия на което в момента се провеждат в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов”, за лошо осветление в района, което създава опасности за учениците, особено във вечерните часове.

След подаване на сигнала заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, заедно директорите на дирекции „Комунални дейности“ и „Екология и транспорт“ в Община Русе, както и с представител на ОД на МВР-Русе са посетили района. Проведени са срещи и ръководствата на ПГИУ „Елиас Канети“, ПГЕЕ „Апостол Арнаудов”, на Спортното училище и на Общежитието за средношколци, които са в същия район.

Вече са взети незабавни мерки и е възстановено уличното осветление пред Гимназията по Електроника и Електротехника, като и поет ангажимент да се поставят и нови LED осветители зад спирката на градския транспорт при бул. „Липник“, до която учениците до сега стигаха по неосветени участъци, както и на сградата на Средношколското общежитие. Теренът там също така ще бъде почистен и ще бъдат подновени оградите на площадката в близост. Повдигна се и темата относно увеличаване на видеонаблюдението в района, като предстои да бъдат обсъдени възможностите за това. С ръководството на учебните заведения беше извършен преглед и на условията за хранене, като директорите поеха ангажимент за тяхното подобряване.