Орешарски се обяви за обществено съгласие и диалог

0

Това се казва в изявление на премиера Пламен Орешарски, разпространено от правителствената информационна служба.

В началото на изявлението си премиерът изказва благодарност към служителите и всички органи на МВР за проявения професионализъм и мъжество при овладяването на създадената във вторник срещу сряда през нощта ситуация и гражданите, и апелира към протестиращите в името на демократичните ценности, да не допускат повече провокации и да поставят ясна разграничителна линия между свободата и правото да изразяват позициите си и опитите за погазване на правовия ред, свободите на гражданите и върховенството на закона.

Премиерът декларира, че „правителството има ясен план от стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнессредата и демократизирането на управлението, срещу който нямаше антитези. Необходим е консенсус за намиране на изход от кризата, за възстановяване на държавността, справедливостта и развитието на България. Решени да търсим обществено съгласие и диалог за постигането на тези цели“, се казва в правителственото съобщение.

На фона на напоителните политически реакции в първия ден след ожесточените сблъсъци около Народното събрание, официалната позиция на министър-председателя,  в пълен синхрон със становището на БСП, определено изглежда позакъсняла.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук