„Оргахим“ избра „Органик нюанс на зеленото“ за цвят на 2019 г.

0
319
„Органик нюанс на зеленото“

„Органик нюанс на зеленото“ ще е цветът на 2019 г. за България в интериора и архитектурата.

Цветът бе избран от водещи дизайнери, архитекти и колористи и ще бъде водещ  в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца. Изборът бе направен на церемонията в Амфитеатъра на х-л „Арена ди Сердика“ в София, която събра на едно място водещи интериорни дизайнери, колористи, архитекти и експерти в строителния бранш.

Органик се наложи заради универсалността на нюанса и факта, че дългото му съзерцаване успокоява психиката и носи равновесие и хармония. По думите на маркетинг мениджърът на „Оргахим“ Емил Кунчев, „той е част от основните цветове на природата и дава представата ни за чиста среда, чиста храна, обновяване, мъдрост, равновесие“

Зеленото носи свобода и промяна, но в цвета Органик те са овладени, толерантни и в известна степен невинни, благодарение на бялото“, допълни арх. Емил Мечикян.

„Цвят на годината“ е платформа, която дава погледа на професионалната гилдия към възможностите за работа с цветовете. Инициативата на „Оргахим“ се провежда за 4-та поредна година, със съдействието на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „ДИБЛА“. Определянето на модния за България цвят задава локален тренд и подпомага потребителите в избора на бои и материали за декорация. Тази година компанията подходи по-нетрадиционно, като подреди пъзела на „Цвета на 2019-а“ заедно с гостите си и ги изненада със специално създаден за вечерта Органик коктейл на барман Иван Каров.